WADAH PENGGERAK MAHASISWA

WADAH PENGGERAK MAHASISWA

Friday, July 27, 2012

Apabila nama UUM diperlekehkan


Kajian yang dijalankan di sesebuah university semestinya mempunyai garis panduan tertentu yang perlu diikut dan ditepati. Namun apabila ada pihak yang dengan mudah menghina nama UUM ini sesuatu yang tidak wajar dan perlu di pertahankan.
Penghinaan!!

Baru-baru ini, sebuah media melaporkan mengenai laporan Prof Dr Rohana yang membentangkan kajian mengenai rakyat kedah yang mahukan YB Dato’ Mukhriz untuk menjadi YAB MB Kedah andai Barisan Nasional menang.

Tiada masalah untuk bersetuju atau tidak, namun tidak perlu sehingga berhujah memalukan serta menghina mahasiswa UUM. Sehingga kini Universiti ini telah lahirkan graduan memenuhi keperluan industri dan negara.

TUDUHAN dan CERCAAN seperti ini tidak dapat diterima. Terima kasih kepada mahasiswa yang mempertahankan nama UUM dari terus dipermainkan.
Buat individu ini, anda bersalah terhadap semua warga UUM… kami tuntut berhentikan penghinaan terhadap Universiti Utara Malaysia. 


Kepada semua pembaca dan yang sayang pada UUM sila tukarkan status anda ‘saya Sayang UUM’ sila like page ini sebagai sokongan anda terhadap UUM. For UUM

No comments:

Post a Comment